Menü

2018. február 12., hétfő

M. C. Beaton - Miss Pym és a menekülő menyasszony

Sziasztok!
Ma egy igazán különleges könyvet hoztam számotokra.

Eredeti cím: Emily goes to Exeter
Kiadó: Ulpius-ház
Oldalszám: 236
Sorozat: Az utazó házasságközvetítő (1/3)
Fülszöveg:
Miss Hannah Pym munkaadója halála után ötezer fontot örököl. A vénkisasszony felmondja házvezetőnői állását, és úgy dönt, postakocsin utazva kalandot keres a vidéki Angliában. De a kalandot nem is kell keresnie, az hamar rátalál Miss Pymre, Miss Emily Freemantle képében: az ibolyakék szemű, elkényeztetett szépség egy kiélt arisztokrata elől menekül, akihez a szülei akarják hozzákényszeríteni. 
Amikor a lány jóképű jegyese is felszáll a postakocsijukra, Miss Pym biztosra veszi, hogy Emily elhamarkodottan akar kiugrani ebből az előkelő partiból. Így amint az utasok megszállnak egy fogadóban, Miss Pym hozzálát a fiatalok összeboronálásához, és bár Lord Ranger Harley fennen hangoztatja, hogy sosem venne el egy hálátlan leányzót, Miss Pym úgy gyanítja, hogy meghitt környezetben, némi háztartási munka segítségével, minden romantikus bonyodalom megoldódik.

„M. C. Beaton a régensség korabeli romantikus regények koronázatlan királynője.”

Már nem emlékszem, hogyan bukkantam rá erre a könyvre, de mikor megláttam, hogy egy újabb történelmi romantikus, tudtam, hogy el kell olvasnom, na meg persze a cím is igencsak figyelemfelkeltő.

Borító:
Ami a borítót illeti, nem mondhatnám, hogy csodaszép és azonnal magával ragadott, ugyanis nem igazán vonzanak a rajzos stílusú borítók. Jelen esetben pedig annyira a könyvhöz sincs köze. Persze a postakocsinak nagy szerepe van és persze egyszer egy bandita is szerepet kapott egy bekezdés erejéig, de ezen kívül semmi, de semmi köze sincs a történethez, amit igencsak nehezményezek.

A történet:
Igencsak egyedi történetet kapunk ezzel a regénnyel. Meg kell mondjam, nagyon szórakoztató volt az olvasása. Úgy igazán semmibe sem megy bele teljesen, viszont annál inkább kitért mindenre. Van ebben krimi, romantika, vígjáték, akció, szóval minden, amit csak el tudunk képzelni egy jó történelmi romantikus könyvhöz.


Főszereplőnk Miss Hannah Pym egy 40-es éveiben járó házvezetőnő, aki egy nagyobb vagyont örököl annak a háznak az urától, ahol szolgált. Egycsapásra örökösnő válik belőle, ő pedig úgy dönt, hogy postakocsira száll és utazik, hiszen kalandra vágyik, és mi sem kalandosabb egy 3 napos postakocsis utazástól. A történetben több szereplőt is megismerhetünk, hála annak, hogy Hannah mindenbe és mindenki életébe beleüti az orrát. Itt aztán nem mindenki az, akinek látszik, és izgalomból sincs hiány, hiszen esemény követ eseményt, és egyszer csak egy fogadóban ragadnak napokon át, ahol az elegáns társaságnak önmagát kell ellátnia, ugyanis a hatalmas hó következményeképpen a szolgák nem tudják ellátni feladatukat, a fogadós felesége pedig megbetegedett. Ebből a szituációból pedig minden kikerekedik, amit csak el tudunk képzelni. Egy percig sem lehet unatkozni a könyv olvasása közben, hiszen tele van jobbnál jobb fordulatokkal. Mégis, a sok alak közül kiemelkedik egy pár, akik Hannah-n kívül a főszereplőkké válnak.

Szereplők:
A szereplők nagyon változatosak és egyediek. Ugyan nem mindenkit ismerhetünk meg közelebbről, de szinte mindenki kap szót. Mint mondtam, három szereplőt ismerhetünk meg jobban a történetben: Emily, akit szülei házasságra kényszerítenek egy számára ismeretlen úrral, és előle menekül Exeterbe. Lord Harley az előbb említett úr, aki elől Emily menekül, és persze Miss Pym. Nagyon mélyen ugyan nem ismerhetjük meg szereplőinket, de a történethez erre nincs is szükség, így is tökéletesen élvezhető.

Ezzel a kötettel egy könnyed és élvezhető történelmi romantikust kapunk, ami komoly műnek nem mondható, de minden mást tekintve csak pozitívumot tudnék róla mondani. Remek szórakozást nyújthat egy kellemes délutánon, vagy otthonülős hétvégén is.

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése