Menü

2017. szeptember 18., hétfő

Julia Quinn - Ami Londonban történt

Sziasztok!
Ma egy felettébb elragadó remekművet hoztam nektek. De most komolyan, tényleg remek. :)

Eredeti cím: What happens in London
Kiadó: Gabo
Oldalszám: 398
Sorozat: Bevelstroke trilógia (2/3)

Fülszöveg:
Híresztelések ​és pletykák…
London éltető ereje.

Amikor Olivia Bevelstoke-kal közlik, hogy az új szomszédja állítólag megölte a menyasszonyát, egyetlen percig sem hiszi el. De azért nem állja meg, hogy ne kémkedjen a férfi után, biztos, ami biztos. Lecövekel az ablakánál, a függöny takarásában, és csak figyel, és vár… és felfedez egy hihetetlenül érdekes embert, aki határozottan készül valamire.
Sir Harry Valentine a hadügyminisztérium egy unalmas részlegénél dolgozik, ahol a nemzetbiztonság szempontjából fontos dokumentumokat fordít. Bár ő nem kém, megkapta a szükséges kiképzést, így amikor egy gyönyörű szőke nő figyelni kezdi az ablakából, azonnal gyanút fog. És épp, amikor úgy dönt, hogy a lány nem több egy bosszantóan kotnyeles elsőbálozónál, megtudja, lehetséges, hogy Lady Oliviát eljegyzi egy orosz herceg, aki viszont, lehetséges, hogy összeesküvést sző Anglia ellen. Amikor pedig Harryt utasítják, hogy kémkedjen Olivia után, rádöbben, lehetséges, hogy még ő maga is beleszeret a lányba…
Biztosan állítom, hogy ebben a könyvben minden megvan egy sikerkönyvhöz. Szerelem, akció, dráma, de persze mind Julia Quinn módra. :)
Na de nézzük, ez mit is jelent.
A fülszöveg tulajdonképpen nagyon jól leírja a történetet, így különösképpen nem ismétlem meg ennyire részletesen.

Legelőször Sir Henry Valentine-t ismerhetjük meg. Apja egy otthon lévő alkoholista, ez annyira mély nyomot hagy benne, azon kívül, hogy több mint 120 alkalommal takarítja fel apja rossz szokásának fizikai nyomát, hogy egy csepp alkoholt sem iszik, semmit. Amint tud, beáll katonának, majd mint a fülszöveg is említi, a hadügyminisztériumnak fordít.
Nagyon megszerettem Herry-t Egy igazán szeretni való karakter, jól kidolgozott, és a humora is a helyén van. :) 5/4 pontos pasi minimum. :)

Lady Olivia Bevelstroke.
A jól ismert Olivia Miranda legjobb barátnője, ezúttal a könyv főszereplője. Pont annyira tudálékos, cserfes, szókimondó és intelligens, ahogy korábban is megismerhettük. Mindez azonban sokszor bajba keveri az ifjú hölgyet, kezdve attól, hogy egy számára nem kívánt kapcsolatba is belebonyolódik, nem beszélve a szerelmi háromszögről, emberrablásról és nemzetközi titkok feltárásáról. :)


Alekszej orosz herceg és Lady Olivia
Na de nem hagyhatjuk ki a szerelmi háromszög utolsó emberét, az állítólagos cselszövőt, magát a herceget. Alekszej herceg végig ellenszenves volt, a fölényessége, ahogy lenézte a körülötte lévő embereket és ahogy velük viselkedett, borzalmas volt, éppen ezért nem is értettem, hogy szinte egyik pillanatról a másikra hogyan változhatott meg annál a bizonyos felolvasásnál.... és mindezek után. A könyv első felében, talán háromnegyedében ő volt a gonosz, ellenszenves szereplő, akit mindenki kellőképpen khm... kevésbé tart rokonszenvesnek. De aztán valami történt, és a herceg, akit megismertünk, nem volt sehol... Mi történt? Mi történt? Mi történt? Ezt úgy vélem, sosem fogjuk megtudni, örök rejtély ez.

Mindamellett, hogy a könyv tele van izgalmasabbnál izgalmasabb jelenetekkel, mégis valahogy az írónő időt szán a felolvasásokra. Nem is akármilyen könyvből történnek ezek a titkos és nyilvános felolvasások, mint a Miss Butterworth és az őrült báróból. Ugye, milyen jó cím? Hát még a részletek, amiket olvashatunk. :)

Remélem, sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket. :) Jó olvasást! Van, aki már olvasta?

Értékelés:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése