Menü

2017. augusztus 30., szerda

Top5Wednesday - Kedvenc Bromance

Sziasztok!

A top5Wednesnay keretében ma a Bromance-t forszírozzuk. Bromance fiúk/férfiak közötti szoros, vagy nem annyira szoros kapcsolat. Mutatom az én választottjaimat.
     
Ash-Puck (Vastündérek):
A Vastündérek két férfi főhőse, bár legtöbbször piszkálják egymást és élet-halál harcokat vívnak egymással, mégis, ha komolyra fordulnak az események, vállvetve harcolnak közösen az ellenség ellen. Se-veled, se-nélküled barátság az övék, már ha van ilyen. Hosszú évekig kerülték egymást, mégis együtt harcolnak és együtt védik meg a szeretett lányt és néha egymást is. :)Phillip és Tedros (Jók és Rosszak iskolája - Itt nincsenek hercegek):

A következő páros lehet, hogy egy picit erőltetettnek tűnik, mégis ide sorolnám őket. Tedros a férfi főhős és Philip, aki tulajdonképpen Sophie fiú alakban. Mikor a második kötetben feltűnik Philip, Tedros legjobb barátja lesz, az erkélyes jelenet az ő barátságuk tetőpontja, amikor mély érzelmeikről és múltjukról is tudnak beszélgetni, azonban ez a barátság hamar szertefoszlik, mikor az igazság kiderül Phillipről, de ez már egy másik történet.

Phillip és Hort (Jók és Rosszak iskolája - Itt nincsenek hercegek)
Ha már a Jók és Rosszak iskolája 2. részénél tartunk, nem mehetek el szó nélkül Phillip és Hort plátói barátsága mellett. Hogy miért plátói? Nos, Hort nagyon szeretne Phillip barátja lenni, sőt az is, hiszen segít neki minden próbában, és nem kér mást, csak annyit, hogy barátok legyenek. Phillip ezzel szemben csak kihasználja szegény Hortot és inkább csak nyűgnek tartjaVégül, de nem utolsó sorban pedig Dávid és Jonatán (Biblia):

Dávidot és Jonatánt jól ismerhetjük a Bibliából. Dávid a pásztorfiú, a jövendőbeli király, és Jonatán a herceg. Igaz barátság szövődik közöttük, amit még Jonatán apja, Saul sem tud semmisé tenni. Hiába akarja megölni Dávidot, Isten Dávid mellé áll, és Jonatán is őt támogatja, ahogy csak tudja. Mi tehetne nagyobb tanúságot az igazi és mély barátságról, ha nem az, hogy életünk árán is a másikat védelmezzük? Dávid és Jonatán ilyenek voltak.


Mára sajnos csak ennyire futotta tőlem, de remélem, nem gond. :)
Nézzétek meg a többiek bejegyzéseit is.
Réta, Arwen, Dorka, Gorkie, Hikari, Judy, Meerval_Marnath, Vicky, Wandamaci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése